Sommerhår

Snart er det tid til at pakke kuffert, solcreme og badetøj, for at tage på sommerferie. Vi har ventet længe på at kunne komme ud og rejse igen. Trække stikket og slappe af ved pool eller strand, med en dejlig kold drink.
Her efter Corona, hvor håret måske er ny farvet efter 4 måneders nedlukning, er det vigtigt at vi passer ekstra godt på vores hår i ferien. Så det ikke ender med at blive svitset helt af i solen eller bliver grønt af klorvand. Svømning i pool eller saltvand kan være med til at fjerne hårets naturlige olier og efterlade håret mat og livløst.

Lidt gode råd til ferien

1 Klipning inden ferie

Har du kort eller langt hår, kan sommervejret gøre dine spidser tørre og skrøbelige. Start sommeren med en frisk klipning af dine spidser

2 Er dit hår ny farvet så sørg for at du får pakket en god farveshampoo og conditioner med i kufferten.

Det vil mindske at farven falmer, forebygge skade og tørre spidser. Undlad at udsætte håret for direkte sol, brug en af det fede solhatte man kan få om det er en kasket, eller Panama hat er lige meget. Hvis man ikke lige er til at have hovedbeklædning på, er der også en leave-in spray med solbeskyttelse i. Denne sprayes i håret, både i tørt eller vådt.

3 Undgå at bruge for meget føntørrer, glattejern og krøllejern, når du er på solferie.

Det er med til at udtørre dit hår endnu mere. Føntørring bør ske på kølig luft og husk altid at bruge varmebeskyttelse. Men den bedste metode er lufttørring.

4 Gør håret vådt inden at du hopper i poolen eller i havet.

Når man ligger ved poolen og sveder får man jo lyst til at hoppe i vandet for at blive kølet af, men gør dit hår den tjeneste at gøre håret vådt i poolbruseren inden. Eller en flaske vand, hvis du er ved stranden. Hvis håret er vådt inden du hopper i vandet vil dit hår ikke absorbere samme mængder af salt og klorvand, da håret allerede har absorberet en del vand.

Husk også at skylle dit hår fri for salt og klor efter at du har plasket rundt i poolen eller i havet hele dagen. Hvis det ikke bliver skyllet grundigt efter, vil håret føles hårdt og tørt.

5 Giv håret masser af pleje

En hårkur, efter shampoo vil fylde eventuelle huller i hårstrået, mens en conditioner efterfølgende vil efterlade en hinde på hårstråene, så det kan holde på plejestofferne i hårkuren.
Brug conditioner efter hver hårvask, vil forsegle håret og gøre det mere modstandsdygtigt overfor skader fra sol, salt og klor og dermed også det grønne skær.

Vores anbefalinger

Hver gang du bruger solcreme på kroppen, så spray lidt solbeskyttelse i spidserne af dit hår også. Dit hår og hovedbund skal også beskyttes mod solens UV-stråler. Flere mærker laver en leave-in spray med UV-beskyttelse. Dette er med til sørge for at keratinen i håret ikke bliver nedbrudt.

Vi anbefaler at bruge Wella´s Invigo Sun Serie, der er beriget med B5- vitamin, som virker beskyttende, regenererende og opretholder fugtbalancen i håret.

Serien består af 3 produkter:
Invigo After Sun Shampoo er en fantastisk shampoo, der fungerer som en aftersun for håret. Den renser effektivt hår og hovedbund for salt, klor og solcreme og efterlader håret rent og sundt. Denne lækre shampoo er med UV-filter, beskytter mod solens skadelige stråler. Den kan både bruges før, under og efter en periode, hvor man opholder sig meget i solen.

Invigo After Sun Conditioner er en genopbyggende og plejende conditioner. Den gendanner og styrker svækket, tørt og ødelagt hårstrå. Den giver øjeblikkeligt dybdevirkende og reparerende effekt efter eksponering for sol og saltvand. Conditioneren indeholder abrikosolie, der giver håret et sundt udseende og efterlader det silkeblødt. Velegnet til alle hårtyper, der har brug for pleje efter at være udsat for sol. Husk at conditioner kun skal i spidserne.

Invigo UV Protection Spray, som alle er UV- og farvebeskyttende leave-in spray. Leave-in sprayen indeholder det effektive Sun-Blend, beskytter håret før, under og efter du har været i solen. Beskyt dit hår mod udtørring med denne spray, der også vil beskytte dit hår mod at falme, så håret forbliver smukt og blankt. Flasken er en to-komponent blanding, så det er vigtig at ryste flasken grundigt inden påføring. Det skal ikke skylles ud. Denne er også vigtig at bruge hvis du har gråt hår og har en tendens til at det bliver gult. Grunden til dette er at et hvidt hår mangler dets naturlige UV- filter, når melaninen ikke er tilstede i håret mere.

Derudover har Davines også lavet en solserie, der hedder SU.

Serien består af 2 produkter:

Davines SU Hair & Body Wash er en shampoo og bodywash i ét og samme product, Det fungere som den perfekte aftersun til både hud og hår. Den har en delikat, genopbyggende og fugtgivende formel, der beskytter håret og forlænger hudens kulør. Formlen er beriget med mandarin-ekstrakt, der er rig på antioxidanter og C-vitamin, der har en beskyttende effekt på huden og hårets celler, når det har været udsat for solens skadelige stråler.

Davines SU Hair Milk er en beskyttende sollotion til dit hår, der ikke tynger håret. Denne spray er ideel til både at bruge før og efter soleksponering.

De bedste sommerhilsner

XOXO
Lone og Nanna

Flot hår

Hjem

Ring op

Booking

Kontakt os