Barnets første klipning hos frisøren

En hver forældres frygt, er at vores barn ikke opfører sig pænt, når de skal til frisør første gang. Mange har selv siddet hos frisøren, mens der er et barn der er ved at blive klippet, siden siden af. Det er ikke altid at det går stille for sig. Det kan være alt fra skrig, der går gennem marv og ben, til et barn der går i flitsbue og slet ikke vil sidde ned, eller at de slet ikke vil ind i salonen, selvom de ikke har snakket om andet hele ugen.

Vi har efterhånden oplevet det meste. Og nogle gange må vi også sendte familien ud af døren igen, uden at barnet er blevet klippet. Det var bare ikke den rigtige dag!

For nogle børn er det godt at komme efter en lang dag i vuggestuen eller børnehave, hvor de er trætte og for andre er det bedre at komme om morgenen, hvor de er friske, inden de skal i institution. I mange tilfælde er det faktisk bedst, hvis det er faren eller bedsteforældre, der kommer med barnet, de første par gange. Så går det mange gange lidt lettere. Der er nogle børn, der bliver lidt mere pjevsede, når det er mor, der er med. Børn er bare ikke altid nemme at have med at gøre.

Det vigtigste for os er at barnet ikke føler at det er et overgreb. Vi vil hellere sende barnet ud med en halv klipning og få dem til at komme igen, et par dage senere, end at de bliver panisk angste for at komme til frisøren.

Det er meget forskelligt, hvornår et barn bliver klippet første gang. Nogle bliver klippet hos frisøren, fra de er et par måneder gamle, men nogle børn er måske 3-5 år før forældrene opgiver hjemmeklipningen. Så det er meget forskelligt hvad der gør det til en god oplevelse. Vi nedenunder sat nogle punkter op, så du kan se hvad der måske giver mening for dit barns 1. frisøroplevelse.

Børneklip Allerød

Men hvad kan man så gøre for at det bliver den bedst mulige oplevelse for barnet?

Tal med barnet om hvad der skal ske. Også selvom de måske ikke selv har sprog endnu.

Kom 5-10 min før jeres tid, så I er klar, når frisøren også er det. Hvis det er vinter og man kommer lige til tiden, så tager det lidt at få et barn ud af en flyverdragt, tørret snotnæsen osv ;o) Og så er der måske lige pludselig ikke så meget tid at klippe barnet i og det kan også stresse frisøren.

Fokuser positivt på hvad der skal ske. ”Du skal jo have sejt hår” eller ”Du skal have klippet pandehåret, så håret ikke ryger ind i øjnene” osv

Sørg for at få redt dit barns hår, inden I kommer. Det svarer til at børste tænder inden man går til tandlægen. Husk at det skal være en god oplevelse for barnet

Fra 4-5 års alderen er det vigtigt at man tjekker sit barns hår for lus, inden man går til frisør. Hvis frisøren finder lus eller lusseæg, vil vi blive nødt til at sende jer ud af døren igen uden klipning. Mange børn bliver kede af det eller flove, hvis der findes lus. Så for at undgå den situation, er det en god ide at tjekke inden.

Find evt ud af hvad frisøren hedder så du kan bruge navnet til at barnet kan få et personligt tilhørsforhold til frisøren.

Når du bestiller tiden, skriv i kommentar feltet hvad dit barn hedder. Når frisøren kan sige ”Hej Frederik”, når I kommer ind, skaber man en hurtigere kontakt.

Det vigtigste er at du som forældre ikke stresser over, hvordan det kommer til at gå. Børn mærker hvis forældrene er ængstlige og så er det ikke sikkert, at det bliver en god oplevelse.

Snacks kan være en god ide. Men undgå slikkepinde og andre store ting, der skal bides af og som der kan komme hår på under klipningen. Mundrette snacks er bedre, så de kan få det hele ind i munden. Rosiner, chokoladeknapper, vindruer m.m.

Har barnet ældre søskende, kan det være en fordel at de kommer med og ser hvad det vil sige at være hos frisøren.

Børneklip

Hvad skal man så IKKE gøre?

Hvis du siger til dit barn at ”det ikke gør ondt” eller ”det er ikke farligt”, så sætter du måske nogle tanker i gang hos barnet. Hvorfor siger min mor/far det? Og hvis du som forælder, så samtidig er lidt urolig for hvordan det går, kan det skabe en mistillid! Undgå for så vidt muligt at sige det.

Lad være med at have for store forventninger til hvordan det går. Frisuren er måske ikke den flotteste, når I går ud af døren, men hvis der er blevet klippet lidt af der hvor det er værst, må det gå an.

At holde barnets hoved fast, mens det bliver klippet er ikke rart for hverken barn, forælder eller frisøren. Spørg frisøren hvad de anbefaler i den pågældende situation.

Husk på hvordan de ting man siger, mange gange påvirker barnet i andre situationer. Hvis man bruger ordet ”Av” om ovnen, knive og andre ”farlige” ting, kan det være meget skræmmende for et lille barn, når der pludselig står en fremmede, med en stor ”Av” og skal til at klippe i en.

Undgå at love dit barn, at de kan sidde på skødet, når de bliver klippet. Det er ikke altid at det er en mulighed at de kan sidde ovenpå mor eller far. Hvis de er helt små babyer og der ikke er så meget hår, kan det godt lade sig gøre. Men det er en virkelig dårlig arbejdsstilling for frisøren, som måske skal klippe 8-10 andre resten af dagen. Og der skal kun én kunde til at frisøren har ondt i ryggen i flere dage.

 

Hos os, er alle børn og forældre velkomne. Barnet vil have mulighed for at se på Ipad og få et glas saft eller en kop varm kakao. Når de er færdige får de en slikkepind!

 

XOXO

Lone & Nanna

Slikkepinde

Hjem

Ring op

Booking

Kontakt os